4564AH
SINT JANSTEEN
tel. 0114-312663

Voetballen in de filosofie van Pep Guardiola.

1e competitie wedstrijd op het programma. Alle wedstrijdverslagen schrijf ik vanuit de
belevenis van de assistent trainer. Doordat er geen scheidsrechter was ging ‘duizendpoot’
Sven zelf fluiten, Sven is een wereldgozer, om met de woorden van Jan Boskamp te
spreken. Regelt alles voor het team en doet dit zo dat je het niet merkt, maar ik zie het
wel. Dank je wel Sven. Training op de basis van de Pep voetbal filosofie, trainingen
omgezet naar de training-uitvoering-opvatting van een ander fenomeen: Walter van
Duyse, wedstrijdgericht trainen, ten allen tijde.

1e helft, balbezit
Wij bij balbezit 1-4-4-2 grote ruit op het middenveld, tegenstander speelde 1-4-4-2
hetzelfde systeem, Appeltje, eitje dus. Vanaf minuut eén stonden scherp, nu met veel
druk op de bal zetten bij BBT. ‘Dur op en dur over’ na Bij BB veel zaken terug gezien van
de trainingen, hetgeen mij een goed gevoel geeft. Mijn persoonlijke energie is kostbaar,
van wege mijn ziekte. Tot nu toe elke druppel energie waard geweest. Vroeger had je
een stripboek serie Asterix en Obelisk, voor de gene die dit niet kennen, ging over een
dorpje dat staande hield door regelmatig ‘en bloc’ een uitval deden om de romeinen te
verslaan. Jordi, onze aanvoerder, opende de score in de 8e minuut, hierdoor gingen wij
nog beter voetballen, het was genieten, aan de kant, pas in de 25e minuut, na kansen te
hebben gehad, schot net over de lat, op de lat, te zacht schot binnen de palen
(driemaal), viel de 2-0, door een ‘schotje’ van Didier. Ik moest denken aan de Red Bull
reclame, maar de met de tekst: VVSTEEN geeft je vleugels. Wij bleven ons spel spelen.
Ruststand: 2-0

In de rust gesproken over wat goed gaat en waar wij op moeten trainen. Ook benadrukt
dat wij zo snel mogelijk de 3-0 moeten maken, dan knakt de tegenstander, bij 2-1
krijgen ze hoop op meer, en dan maken wij het ons moeilijk. T’is net als bij de
postcodeloterij quiz op TV, wil je een eenvoudige vraag of een moeilijke vraag, in dit
geval gaan wij het ons moeilijk maken of makkelijk?

2e helft
Wij hebben de wedstrijd onder controle, maar leidde niet tot doortastend voetbal. Bij bal
verovering op het middelveld kreeg Nick het op zijn ‘heupen’, hij speelde, binnen de 16, 3
man het bos in en omspeelde de keeper en maakte de 3-0 met nog een half uur op de
klok. Didier , onze Thierry Henry, heeft een enorme honger naar het maken van
doelpunten, zelden een speler meegemaakt dit maar een ding voor ogen heeft,
doelpunten maken, zijn tweede van de dag, Didier werd gelijk gewisseld, taak volbracht.
In de 67e minuut stonden wij alweer in het doelgebied van de tegenstander, HANDS,
penalty, koelbloedig ingeschoten door Jordy en maakte hiermee zijn 2e van de dag, met
drie wissels op de bank en een ploeg binnen de lijnen die tot de 67e minuut goed speelde
moest er toch gewisseld worden. Niet dat je bij wisselen er minder van werd, ijzersterke bank,
hebbende. Nadat ik Teun ondoordacht, denk ik nu pas aan, driemaal Teun heb laten
warm lopen terug in het veld zette, excuses Teun, ik was zo met de wedstrijd bezig dat ik
je invalbeurt verkortte, aandachtspuntje voor de oude man. In de 85e minuut een
publiek-applaus-wissel voor onze aanvoerder, Jordy. Didier mocht nog 5 minuten
meedoen van wege dat zijn honger nog niet was gestild naar meer doelpunten. En jawel,
“onze Henry” maakte in de 87e en 90e minuut nog twee doelpunten. Einde wedstrijd.

Goed begin, gelijk bovenaan in de stand op ranglijst. De oude man is content, op naar
woensdag training, trainingsvoorstel maken vanmiddag. Thanx Boys!