Barcelona van het noorden / Steen 17-1 winnen en eerherstel.

Steen JO17-1

3 - 2

FC Axel JO17-1

Competitie

Groep 5 36

Datum

5 september 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark De Kievit
Winde 1 B
5667AX
GELDROP
tel. 040-2855822

Wedstrijdverslag 1. 

Wat is een wedstrijdverslag? Hier kan je verschillend een invulling aangeven.

Een opsomming van harde feiten is een van de mogelijkheden, Een andere mogelijkheid is het verslag schrijven vanuit de beleving van het team of vanuit de beleving van de schrijver.

Vandaag kies ik het wedstrijdverslag te schrijven vanuit de beleving van de schrijver. Maar ja, hoe begin je, je verslag na zo’n nederlaag. Het is inmiddels zondag, even alls laten bezinken. Het verslag begint bij diegene (Pieter?)die een shirt aan had met een schilderij, voorop bedrukt, van Warhol, een new yorkse modern art performer uit de tijd dat ikzelf jong was. Andy Warhol had naast zijn modern art ook een bandje, de velvet underground, deze band speelde zo nu en dan samen met Nico. Ze speelden onder de naam de velvet undergound & nico. Nico doet je denken aan een jongensnaam, niets minderwaar het was een meisje. Zo is het ook met de 11-0 nederlaag, de uitslag zegt niets over hoe de uitslag tot stand is gekomen.

Voor de wedstrijd begon vroeg Pieter wie is er aanvoerder? Spontaan zei ik, jij vandaag. Pieter nam zijn verantwoording en nam de leiding. Wij begonnen de wedstrijd vol vertrouwen. Al snel werd duidelijk dat het niet goed stond op het middenveld, binnen 17 minuten was het 4-0. Speelden wij slecht? Nee, integendeel bij balbezit zeer goed, echter bijbalbezit tegenstander was het minder goed. Bij de 4-0 blesseerde Rens zich zodanig dat hij niet verder kon en toen was de reserve bank leeg. Even later blessure voor Gijs en toen waren wij met 10. Omdat ik de oplossing van de blessures te complex vond heb ik in overleg met beide ouders, die ik bedank voor hun snelle komst en vertrouwen, naar de HAP gestuurd. Resultaat bekend, komende weken geen Rens en Gijs. Jammer, zeer jammer. Inmiddels rust, stand 6-0. Tweede helft begon, Gijs en Rens naar de HAP, ik terug naar het veld. Nog geenminuut terug en ik zie vvSTEEN voetbal spelen met 10 tegen 11. Wat denk je wij scoren de 6-1. Scheids is terug op de middenlijn en iemand, de vlagger, roept het was buitenspel. Prompt keurt hij het doelpunt af. Ik voelde mij ‘genaaid’. Niet even later was er eentje van ons die vertaalde mijn gedachten in woord en daad. De scheids was beledigd en toen waren er nog 9 en nog 35 minuten te gaan. Wat ik zag stemde mij goed, de overgebleven spelers werkten zeer hard, gaven niet op. Maar konden het overtal van de tegenstander niet aan. Wat mij verwonderde was dat wij zeker gezien de wedstrijd zeker 10 scoringskansen bij elkaar hebben gespeeld, ook toen wij met 9 speelden. Eigenlijk kan ik niets anders dan complimenten geven.

Maar hoe nu verder?  Ik moet denken aan de woorden die Pieter sprak tegen mij tijdens de wedstrijd, wat doe ik hier nog? Pieter , ga door zei Peter, Pieter ging door, en hoe met zijn 8 medestrijders! Toch maakte Pieter een wijze opmerking. Deze zomer heb ik een aantal KNVB bijeenkomsten gevolgd ter voorbereiding op mijn terugkomst in het voetbal. In een  bijeenkomst kwam een plaatje op het scherm FOCUS houden op het eindresultaat, aan het eind van het seizoen. Uitgedrukt in cirkels, of te wel in schillen, de kern is focus houden, de buitenste is, jawel, wat doe ik hier nog. Om focus te houden moeten wij de tweede schil, rond om focus houden gebruiken, namelijk de omgeving invloeden afschermen. EN DIT GAAN WIJ DOEN!  Dus, niets aantrekken van alle commentaren van buiten de groep en in de groep geen onderlinge verwijten maken MAAR IN OPLOSSINGEN DENKEN.

Wedstrijdverslag 2

Steen 17-1 winnen en eerherstel.

Vandaag kies ik wederom voor de beleving van de schrijver. T’is zondagochtend en nog steeds nagenietend van de winst. Duidelijk zal zijn inmiddels dat het bij mij maar om een ding draait: WINNEN, WINNEN EN WINNEN. Liefst met het voetbal wat wij nastreven met oogstrelend voetbal, goede combinatievoetbal op hoge one touch passing met technische duel acties. Bij balbezit hoog druk zetten, snel de bal veroveren.

Peter had een plan bedacht door Mathijn in de achterste linie te zetten en Thomas P. en Raf een linie door te schuiven. Een meester zet.

Ooit had ik een fin als leidinggevende en die zei altijd hetzelfde. Aan het einde van de dag is het enigste wat telt is het resultaat en dat moet positief zijn, daarna kijken wij hoe je het resultaat hebt behaald en daarna zal je uiteindelijk het resultaat behalen zoals ik het voor ogen heb. Zo is het bij ons ook. Winnen is nummer 1, hoe je wint is 2 en uiteindelijk winnen zoals wij hebben besproken. Kennelijk was ik hardleers, dat heeft hij veel tegen mij gezegd. Maar hij heeft wel gelijk.

De aanvoerder van de dag was Emre, beloning vanwege hij elke training tot nu toe is geweest en altijd zijn best doet. Vandaag had JO 17-1 hulp gekregen van JO 17-2 en JO 15-1. Dank hiervoor.

FC Axel een klasse hoger spelend, met 16 man aanwezig ging de strijdt aan met ons 12 man sterk team. De afspraken werden goed uitgevoerd, ook bij BBT. Op lijn achterste linie, middenveld gestaffeld. Prima! Bij BB zagen wij aan de kant staande een fel goed spelend JO 17-1. Dit JO 17-1 deed mij denken aan de glorie tijd  van AC Milan met Gatusso Pirlo op het middenveld en met Nesta en Maldini in de achterste lijn. De 1-0 en 2-0 kwamen uit spelsituaties volgens afspraak, lees plan.  De doelpunten zelf waren van wereldklasse. Niet gelijk ‘’boe’’ gaan roepen maar mijn voetbal opleiding komt uit de van Gaal school, met een sausje van Co Adriaanse erover heen. Toen van Gaal bij Bayern zat, had stelde van Gaal dat een kampioensteam gemiddeld  VIER kansen nodig heeft om te scoren. Wij hebben VIJF kansen nodig om te scoren, wat zeg ik nu eigenlijk, met DRIE doelpunten, 15 scoringskansen hebben gehad. Dat is best veel. Wij zijn dus op de goede weg. Neemt niet weg dat wij eerder de wedstrijd hadden kunnen beslissen. De kansen, opgelegde kansen, eerder om te zetten in zekere winst, missen doen wij daarna wel. De 1e helft was goed. 2e helft beduidend minder qua voetbal wat wij willen, maar daar tegenover stond veel werklust en dat maakt veel goed, heel veel goed. Een vriend van mij zei ooit: je voetbalt zoals je traint, je traint zoals voetbalt. En zo is het! Wij hebben nog 4 trainingen en 1 wedstrijd om het voor ogen gestelde voetbal te bereiken. Voor dat de competitie begint. Handeling snelheid, passing, scoren en het inkapselen van automatisme zullen centraal staan.

Wij zijn op de goede weg, mannen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!